DNA Testen

 

DNA testen (DM,EIC, IC, PRA, kleurcodes, en evt andere vrijwillig uit te voeren testen) kunnen worden uitgevoerd bij het van Haeringen Laboratorium in Nederland of bij andere zelfstandig te kiezen laboratoria (https://www.combibreed.com/nl-nl/Webshop/DNA-Testen/Hond).

 

Tot op heden was het verplicht het DNA profiel vast te laten leggen bij van Haeringen omdat dan de verplichte ouderschapscontrole relatief eenvoudig kan worden uitgevoerd.

 

De ALAEU heeft zich als organisatie nu ook geregistreerd bij Genomia en als gevolg van deze samenwerking kan ieder lid van de ALAEU bij Genomia (ook vastleggen profiel en ouderschapscontrole) een korting van 10% krijgen. Testen dienen dan online aangevraagd te worden en bij de customer note dient aangegeven te worden dat je ALAEU lid bent (https://www.genomia.cz/en/terms_conditions/#club_dogs).

 

Deze samenwerking geldt vooralsnog voor 2017 en 2018. De korting geldt voor los te bestellen testen.

 

Ook heeft Genomia voor ons een pakket gemaakt (https://www.genomia.cz/en/test/alaeu/):

 

Wanneer je bij Genomia ouderschapscontrole laat uitvoeren en het DNA profiel van de ouder(s) ligt nog niet vast bij Genomia  moet je van die ouder(s) de DNA gegevens op papier meesturen. Deze gegevens zien er op papier als volgt uit:

 

 

Vanaf 2021 kan het DNA onderzoek ook worden gedaan door Laboklin. Hiervoor is een gepersonaliseerd formulier voor de ALAEU.  Wanneer dit formulier wordt gebruikt wordt er een korting gegeven door Laboklin. Als je dit formulier niet hebt kun je het opvragen bij office@alaeu.com