Verzorging

Tips voor een goede vachtverzorging

Denk je aan de Australian Labradoodle, dan denk je al snel aan zijn kenmerkende vacht. Om mooi en gezond te blijven heeft deze golvende of krullende vacht regelmatig verzorging nodig. Hoe je dat doet? Door te borstelen, te wassen en te trimmen! Deze tips voor een goede vachtverzorging moet je weten!

Borstel regelmatig en goed

Om te zorgen dat de vacht niet gaat klitten, moet je de vacht een tot twee keer per maand goed borstelen. Hierdoor blijft de vacht goed kambaar. Borstel extra goed op plekken als de liezen, oksels en nek. Je kunt hiervoor een universele borstel met gebogen stalen pinnetjes en een verend bed gebruiken. Hier lees je hoe je stap voor stap het hele lijf van je Labradoodle borstelt. En nog even een tip voor als je klaar bent: besproei de vacht met een plantenspuit. Hierdoor heeft je Labradoodle snel zijn golven of krullen weer terug.

Na het borstelen: wassen!

Door een goede borstelbeurt gaan de haarschubben van je Labradoodle openstaan. Was je hond daarom na het borstelen met een speciale hondenshampoo. De haarschubben sluiten weer door een lekkere wasbeurt, waardoor de vacht minder snel klit. Door te wassen verdwijnt ook viezigheid zoals zand uit zijn vacht én ruikt je hond lekker fris. Win-win!

Knippen en trimmen

Een Labradoodle verliest geen haar, dus voor je het weet is de vacht alweer gegroeid! Je wilt voorkomen dat er klitten ontstaan, dus het is belangrijk om tijdig in actie te komen. Daar wordt je Labradoodle blij van en jij ook. Want: hoe langer de vacht is, hoe meer werk je ook hebt aan borstelen. Daarom moet je de vacht regelmatig (laten) trimmen. Je kunt hiervoor een trimmer inschakelen. Het voordeel hiervan is dat je er zelf geen werk aan hebt en je zeker weet dat je Labradoodle goed getrimd wordt. Maar je betaalt er natuurlijk ook voor. Met de juiste spullen en wat geduld kun je ook zelf aan de slag. Let hierbij op dat je de vacht niet te kort knipt. Waar je nog meer rekening mee moet houden? Dat lees je hier.

Hulp nodig bij een goede vachtverzorging?

Wil je zeker weten dat je de vacht van je Australian Labradoodle op de juiste manier verzorgt? Ben je op zoek naar een goede trimmer of heb je tips nodig? Neem dan contact op met jouw fokker, die helpt je graag!

Meer weten? Hier lees je meer over de het verzorgen van de vacht.

Lees ook deze berichten

Blijf op de hoogte

Net een pup of kun je geen genoeg krijgen van Australian Labradoodles? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. We delen regelmatig handige tips en weetjes.

Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.